Implementace platební brány

12
Dec

Implementace platební brány

Implementace platební brány na webové stránky může být pro zkušeného programátora hračka, pokud máte kvalitní dokumentaci a inteligentní chytrou bránu. Nyní Vám povím příběh o tom, jak jsem implementoval platební bránu od Borgun Payment. Už jen fakt, že je to Islandská platební brána mě trošku vyděsil, ale nenechal jsem se odradit a zkusíme to krok po kroku.

1) Implementace

Samotná implementace není vpodstatě podle jejich dokumentace, kterou mají i v českém jazyce nic složitého, ale nejprve by ta dokumentace musela být srozumitelná. Ze začátku si rozhodně dejte pozor na malá a velká mísmena u názvu atributů a parametrů. Někde píši to a někde ono, a člověk se v tom pak nevyzná. Další věcí, která mě překvapila byla neschopnost odesílat data společně s redirekterem na stránku - tedy pokud si chcete data uložit do databáze a zároveň odeslat potřebné údaje platební bráně.

2) Testování

Líbí se mi, že mají ukázkový formulář, ve kterém je nádherně vysvětleno jak to funguje, ale pokud si doplníte svoje hodnoty, tak Vám to z 50% nebude fungovat, protože testovací platební brána podporuje pouze ISK - Islandské koruny. Dále pak generování hodnot checkHash a orderHash je také krásná chvilka programování, než vlastně pochopíte jak to funguje.

3) Ostrý provoz

Kromě toho, že nevíta zda Vám to bude fungovat na Vaší měně už Vám web běží. Je důležité nezapomenout na returnurlsuccess, na kterou brána redirekte úspěšnou platbu, ale co by čert nechtěl, může se Vám stát, že Vám nepošle informace o objednávce a je to .. vy víte kde.

Pokud by někdo chtěl s implementací pomoct, jsem ochotný Vám poradit a vysvětlit jak to funguje. Napište mi na developer@janpliva.cz